Svårtippade odds på ESL One New York

Idag startar ESL One New York-turneringen i CS:GO och har du tänk att betta på några matcher är du inte ensam om att ha svårt att bestämma vilket lag du ska satsa på. Många av lagen har haft blandade resultat den senaste tiden och vilket lag som helst kan i princip vinna turneringen. Innan du lägger dina bet kan du få en liten tillbakakoll i backspegeln och våra expertråd. De åtta lagen som är med i årets ESL One New York är:

  • SK Gaming
  • EnVyUs
  • Faze Clan
  • Virtus.pro
  • Cloud9
  • NaVi
  • Astralis
  • Team Liquid

Gruppspelsmatcher ESL One New York 2017

Om drygt två timmar (17.0o) inleds de två första matcherna i gruppspelet och 18:10 börjar nästa två matcher. Efter att alla lag spelat varsin match vet vi vilka som får mötas i Winners’ Match och Elimination Match. Gruppspelet är BO1 (best of one) så lagen måste vara på tårna direkt från start.

SK Gaming – EnVyUs (17:00)

SK kommer till New York med 3 vinster och 2 förluster i bagaget. Förlust mot G2 och Liquid, vinst mot Virtus.pro, Gamit och mousesports. EnVyUs å sin sida har senast 6 raka förluster och inte alls presterat bra. Vi vet att SK brukar vara sega i inledningen av turneringar och senaste turneringarna har inte varit lagets bästa. Oddsen hos spelbolag talar för vinst till SK och vi tror också att dom kommer vinna relativt enkelt. Men vågar du chansa kan du lägga ett bett på EnVyUs som står i 3.15 – 4.14 i odds.

Slutresultat: 16–12

Faze Clan – Virtus.pro (17:00)

Faze Clan har senast 2 förluster och 3 vinster, medan Virtus.pro har 2 vinster och 3 förluster. Virtus.pro spelade så sent som förra veckan ESG Tour Mykonos i Grekland där dom slutade på en fjärdeplats, efter att ha förlorat med 1-2 mot SK. Virtus.pro gjorde där en ganska bra turnering och har ryckt upp sig sedan svackan dom hade innan sommaren. Faze Clan som nyligen tog in Olofmeister och Guardian har ett sjukt bra lag på pappret, frågan är bara om dom får ihop lagspelet? Är dom kvar i en honeymoon eller har det lagt sig? Spelbolagen har blygsamma odds på Faze Clan (drygt 1.4) och något högre (drygt 2.8) på Virtus.pro. Vi är övertygade om att Faze Clan kommer ta denna match även om det kan bli jämnt beroende på vilken karta som kommer spelas. Faze Clan kan omöjligt ha hunnit spela ihop sig på alla kartor ännu. Med tanke på de låga oddsen på Faze är det knappt värt att betta på denna match, i våra ögon.

Slutresultat: 16–5

Cloud9 – NaVi (18:10)

Cloud9 som ganska nyligen tog in RUSH och tarik istället för Shroud och n0thing kommer till New York med 2 förluster och 3 vinster. NaVi som nyligen tog tillbaka Zeus och sin coach från Gambit har senast 2 vinster och 3 förluster. På pappret är NaVi definitivt det bättre laget men frågan är om även dom kan få ihop det. Spelbolagen ger inga stora odds på denna match och den är svårtippad. Lägger du ditt bett på Cloud9 kan du få 2.5 gånger pengarna och drygt 1.5 gånger pengarna om NaVi vinner. En stor avgörande faktor om NaVi ska vinna är dagsformen på s1mple som varit outstanding med över 30 frags i många av NaVi’s senaste matcher.

Slutresultat: 16–13

Astralis – Liquid (18:10)

Detta är helt klart den mest intressanta matchen av turneringens första fyra. Inte bara för att det kan bli en väldigt jämn match utan också för att det är bra odds på Liquid. Liquid var också med i ESG Tour Mykonos där dom slutade två efter mousesports och gjorde en bra turnering med tanke på att dom placerade sig bättre än topplag som SK och Gambit. Astralis då? Likt Liquid har dom 2 förluster och 3 vinster i bagaget men har blandat och givit senaste tiden. När Astralis spelar så bra som dom kan göra är frågan om Liquid har något att säga till om. Mycket handlar om formen på device och Xyp9x för Astralis, om dom spelar på topp är Astralis svårslagna. Oddsen på Astralis är låga (runt 1.3) medan oddsen på Liquid ligger runt 3 gånger pengarna. Vi kommer slänga in ett bett på Liquid i denna match, det är inte helt omöjligt att dom kan ge Astralis en läxa med tanke på att dom faktiskt spelat bra sista tiden och säkerligen kommer till New York med mycket självsäkerhet.

Slutresultat: 16–13

Kommer du betta på några matcher i ESL One New York och i så fall hur? Glöm inte att du hittar bra spelbolag på vår casinosida!

Sammanfattning

Turneringens besvikelse är helt klart Astralis, SK och NaVi som underpresterade. Att Liquid skulle göra om bedriften från ESG Mykonos och ta sig till final var inte helt väntat. Faze Clan lyckades ta sig till final och körde över Liquid i tre raka kartor, väldigt imponerade och när Faze får ihop sitt lagspel visar dom verkligen hur farliga dom är. Att vinna en BO5-final med 16:3, 16:14 och 16:4 är en utklassning vi knappt sett tidigare i CS:GO-scenen. NiKo tog hem turneringens MVP-pris, inte helt otippad med tanke på att han spelade på sin högsta nivå och räddade Faze många viktiga rundor. Stort grattis till Faze Clan och vår svenska superstjärna Olofmeister!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

3 × ett =